Tänään kävellessäni keskustassa jouduin kovin suloisen nuoren hippitytön puhutteluun. Tyttö tahtoi pelastaa maailman kuukausittaisilla lahjoituksilla.

Tyttö oli sitä mieltä että maapallo on saastunut, että ilmasto lämpenee ja moni eläimistä kuolee sukupuuttoon. Koitin saada tyttöä määrittelemään mikä on saastetta? Onko rauta kalliossa saastetta? Entä onko se vasta silloin saastetta, kun ihminen siitä itselleen kodin rakentaa joka luhistuu ja veden kanssa ruostuu? Saastuttaako siis sade? Onko öljy saastetta vain, kun sen poraa syvältä maasta ja siitä jalostetaan muovipussi joka sijoitetaan kaatopaikalle? Jos näin on niin siis kaikki elementithän mihin ihminen koskaan koskee muuttuu saasteeksi? Voi ei, mökkini on iso saastekasa! Se pitää polttaa! Eikun, joo ei voi se savukin on saastetta.

Ilmaston lämpenemistä ei tyttö kyllä uskonut myytiksi, suojautui vain tutkimusten taakse. Tutkimusten joista moni meistä ei todella ymmärrä mitään muuta kun sen mikä suomen kuvalehti siitä kertoo. Tämän tutkimuksen taas allekirjoittaa joku poliitikko autossaan työmatkalla, joka opiskeli pankkiiriksi. Joten senhän on pakko olla täydellinen totuus eikä mitään vääristettyä!

Ja nytten kun ollaan käsitetty se että ilmasto tosiaan lämpenee, koska ethän tästä mitään tiedä niin se on uskottava mitä joku päätti. Ja kun sekin tiedetään että se lämpenee juuri siksi, koska sinä ajoit tänään autolla töihin! Kuinka saatoit, mietitkö ollenkaan ampiaisia? Niin nythän siis jääkarhut hukkuvat, kun jää alta sulaa! Niin niitäkö tässä sitten pitäisi pelastaa?

Mieti eläin, eläin eli ehkä joku puoli miljoonaa vuotta sitten. Sen osasi lentää, mutta kesti niin huonosti pientä ilman painetta että jos se lensi yli kymmenen metrin korkeuteen niin elimistön nesteet pursuivat ulos ja se kuoli. Sen luonnollinen elinympäristö oli saaret jossa puut olivat kymmeniä metriä korkeita. Sen intohimoihin kuului rakentaa pesä puun latvoihin, ja vaikkei osannut uida koki seksuaalista vetovoimaa veteen. Se muni kaksi munaa vuodessa,mutta huono muistisena yleensä unohti että mihin. Tämän otuksen tulisi olla vieläkin olemassa.... koska?

Ja mitä nyt tapahtuu jääkarhulle ja pandalle tässä elinympäristössä missä ruokaa on vähemmän ja elintilat pienenevät? Niin tämä kun on maailman historiassa ensimmäinen kerta kun tällaista tapahtuu! No totta vitussa ne pandat kuolee nälkään ja jääkarhuilta sulaa koti alta. Eikö tässä meidän rakentamassa paratiisi maailmassa eläimellä tarvitsekkaan itse olla kyky selvitä omassa ympäristössään? Onko se mun tehtävä lähteä pitämään kiinni jostain esihistoriallisesta otuksesta ja koittaa kaikin tavoin estää eläinlajeja kehittymästä siihen pisteeseen että kykenevät elämään tässä ajassa maapallon historiaa? Sitä niin tiedostetaan evoluutio, mutta koitetaan taistella sitä vastaan.

Historia oli dinosaurusten tämä aika oli hentojen pörröisten olentojen, tulevaisuus torakoiden ja loisten. Et sinä ihminen tätä voi muuttaa, vaikka tahdot luulla toisin.

On just niin “ennen kaikki oli paremmin ajattelua”, että ärsyttää. ;-)

Ärsyttää, kuten se että lopetan suurimman osani lauseista kysymysmerkkiin?


- Realistinen maailmanpelastaja